13 Mayıs 2014 Salı

Efsane Beşli – Rise of the Guardians


Olağanüstü yetenekleri olan ölümsüz bir grup kahraman, dünyayı ele geçirmek isteyen hain güç Pitch’e karşı harekete geçmek zorundadır. Amaçları tüm dünyadaki umudu, inancı ve çocukları kötülüklerden korumaktır.



Efsane Beşli – Rise of the Guardians

Frankenweenie


Beklenmedik bir şekilde çok sevdiği köpeği Sparky’yi kaybeden genç Victor, en iyi arkadaşını tekrar hayata döndürmek için bilimin gücüne baş vuruyor. Tabii birkaç küçük değişiklik yaparak… Evde yarattığı bu eserini saklamaya çalışırken Sparky dışarı çıkınca Victor’ın öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabanın tamamı, elde edilen bu “yeni hayat” fırsatının, çok korkunç olabileceğini öğreniyor.



Frankenweenie

Notre Dame’ın Kamburu – The Hunchback Of Notre Dame


15. Yüzyıl Paris’inde yaşayan bir kukla ustası, Notre Dame kilisesinin çan çalıcısı, kambur ama altın kalpli ve mutsuz Quasimodo’nun hikayesini anlatıyor. Paris’in adaletinden sorumlu katedral onu kiliseye alarak hem dış dünyaya kapatmıştır hem de hizmetçi gibi kullanıyordur. Kasabaya gelen bir çingene topluluğuyla ortalık daha da şenleniyor ve Quasimodo çingene güzeli Esmeralda’ya aşık oluyor. Ama Katedral’in gözüde Esmeralda’dadır…



Notre Dame’ın Kamburu – The Hunchback Of Notre Dame

Yıldız Tozu – Stardust


Sevdiği kadının kalbini kazanabilmek için Yvaine adlı yıldızı sönmek üzere olan bir oyuncuya yeniden hayat vermeye söz veren Tristian’ın öyküsü anlatılır. Tristian ile Yvaine beraber çıktıkları macerada Kaptan Shakespeare adlı bir korsan ve şeytani ruhlu bir cadıyla yüz yüze gelmek zorunda kalacaklardır.



Yıldız Tozu – Stardust

İkr Firarda


Film, iki kızın annelerini arama macerasıyla başlıyor. Bir sohbet sırasında babalarının konuşmalarını yanlış anlayan ikizler, yıllar önce ölen annelerinin yaşadığını zannederek, Bursa’ya aramaya geliyorlar. Muhtardan aldıkları 7-8 adresi gezerken başlarına bin tane olay geliyor.



İkr Firarda

Perili Köşk – The Haunted Mansion


Emlakçı Jim Evers (Eddie Murphy) ile aynı zamanda iş ortağı da olan karısı Sara’ya (Marsha Thomason) gecenin bir yarısında telefon gelir. Mülkünü satmak isteyen Edward Gracey adlı bir malikane sahibi aramaktadır. Bu işte büyük para kokusu alan Jim ile Sara malikaneyi kendi gözleriyle görmeye karar verirler ve iki çocuklarını da alarak yola çıkarlar.



Perili Köşk – The Haunted Mansion

Çaylak – The Rookie


Rüyaların gerçek olması için hiç bir zaman geç olmadığını kanıtlayan bir beysbol coach\’unun öyküsü… Jim Morris parlak bir beysbol oyuncusuyken omzundan ağır biçimde sakatlanarak emekliye ayrılmak zorunda kalır. Evlenip çoluk çocuğa karışan Morris küçük bir kentte kimya öğretmenliği ve beysbol antrenörlüğü yapmaya başlar. Morris\’in çalıştırdığı kaybetmeyi adet edinmiş, vasatın çok altında bir takımdır. Oysa Morris sakatlanınca yarım bırakmak zorunda kaldığı bir işi bu takım ile tamamlamayı hayal etmektedir.



Çaylak – The Rookie

Kapımdaki Casus – The Spy Next Door


Filmde casusluk kariyerini bırakıp yan kapı komşusu ve kız arkadaşı olan Gillian (Amber Valetta) ile oturmaya karar veren gizli bir CIA süper ajanı olarak Bob Ho’nun komik maceraları büyük yer kaplıyor. Tabi ki Chan’in olduğu yerde bol bol patırtı, gürültü, dövüş sanatları ve her türlü hengame eksik olmayacaktır.



Kapımdaki Casus – The Spy Next Door

Tapınaktaki Hazine


12 yaşındaki Katrine (Julie Grundtvig Wester), her sene yaz tatilini Danimarka’da bir ada olan Bornholm’da geçirmektedir. Bu zaman içinde adanın rahibi olan Johannes (Ulf Pilgaard) ile iyi bir arkadaşlık kurar. Adada, Johannes’ten başka beraber zaman geçirdiği daha pek çok arkadaşı vardır:



Tapınaktaki Hazine

Enchanted


Peri masallarındaki ülkesinden kötü ruhlu kraliçe tarafından kovulduktan sonra kendisini günümüz Manhattan sokaklarının katı gerçekliğinde bulan güzel prenses Giselle’nin öyküsü anlatılır.



Enchanted

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Macera Adası 2 – Return to Nim’s Island


Nim ve babası için her şey yolunda giderken aniden aldıkları mesaj ile yaşadıkları adanın biri tarafından satın alınacağı ve bir tatil merkezi inşa edileceğini öğrenirler. Fakat Nim buna razı olmaz ve evi olarak gördüğü bu adanın satışını engellemek için bir takım planlar yapmaya başlar. Adayı ve çok sevdiği hayvanları korumak için göze alamayacağı şey yoktur.Başta Nim’in planları yolunda gidiyordur Ancak Edmund yardım etmek için geldiğinde belayı da beraberinde getirmiştir. Nim tüm bu sorunları aşıp adasını kurtarabilecek midir? Yoksa artık eşyalarını toplayıp burayı terketme vakti mi gelmiştir?



Macera Adası 2 – Return to Nim’s Island

Doğal Kahramanlar


Film sinema çekimidir

İyilik ve kötülüğün savaşı!! Savaşın bir tarafı doğayı seven ve onu ayakta tutmak isteyenler, diğer tarafı ise doğa ile birlikte dünyayı yok etmek isteyenler. Genç bir kız kendini bir anda bu büyülü evrende bulur ve dünyalarını kurtarmak için canla başla çalışan inançlı ve komik savaşçılarla dolu bir orduya katılır.



Doğal Kahramanlar

Hititya: Madalyonun Sırrı


Özel güçlere sahip üç çocuk, tehlike altında bir anne ve iyiliğin kötülükle amansız savaşı… Anneleri gizemli bir şekilde ortadan kaybolan üç kardeş, bir gün, kendilerini bambaşka bir evrende, Hititya’da bulur. Burada, özel güçlere sahip olduklarını, annelerinin bir tanrıça olduğunu ve dünyayı kötülükten ancak onların kurtarabileceğini öğrenirler. Ancak bu tehlikeli macerada öğrenecekleri sadece bunlarla sınırlı değildir.



Hititya: Madalyonun Sırrı

Çağrı


İslam tarihçilerinin Cahiliye Devri olarak bahsettiği dönem olan 6. Yüzyıl Mekke’sindeyiz. Mekke’nin önde gelenlerinin kenti kölelik, alkol ve hertürlü kötü alışkanlık ile acımasızca yönettiği rivayet ediliyor. Kız çocuklarının doğdukları zaman acımasızca diri diri gömüldükleri karanlık bir dönem ve İslamiyet’in doğuşunun başladığı zamanlar.



Çağrı

Çılgın Hırsız 2


Film sinema çekimidir

Çılgın Hırsız 2 ile daha fazla Minyon çılgınlığı için hazır olun. Chris Meledandri ile ünlü film yapım ekibi, eski süper kötü Gru’nun güzel kızlarının ve beklenmedik biçimde komik Minyonların geri döndüğü, ayrıca yeni ve çok sayıda olağanüstü komik karakterlerin yer aldığı yepyeni bir komedi macera filmi yarattılar.



Çılgın Hırsız 2

4 Mayıs 2014 Pazar

Hanna’nın Hazinesi – Hanna’s Gold


Hanna ve Jasmine adlı kızkardeşler yaz tatilinde babalarının at çiftliğine gönderilir Burada çalışmak zorunda oldukları için tatilin kabus gibi geçeceğini düşünmektedirler Ancak tesadüfen buldukları bir hazine haritası fikirlerini bir anda değiştirir Çünkü harita, çiftliğin yakınlarındaki dağda gizlenmiş altınların yerini göstermektedir



Hanna’nın Hazinesi – Hanna’s Gold

Demir Dev – The Iron Giant


Ufukta dev birşey var. Hogarth Hughes, yıldızlardan dünyaya düşmüş kocaman bir robotu kurtaran küçük bir çocuktur. Şimdi Hogarth’ın çok büyük bir arkadaşı ve daha da büyük bir problemi vardır: Böylesine uzun boylu ve çelik yemeyi seven (özellikle de eski arabaları) bir devi nasıl sır olarak saklayacaktır? İşler, meraklı bir hükümet ajanının, ‘yabancı istilacıyı’ araştırmak için şehre gelmesi ve Amerikan kara, hava ve deniz kuvvetlerinin devi yok etmekle görevlendirilmesiyle daha da zorlaşır. Sonuç: Kısmen metal, kısmen sihir, kısmen duygudan oluşan inanılmaz bir hikaye.



Demir Dev – The Iron Giant

Dünyanın Merkezine Seyahat – Journey To The Center Of The Earth


Antropolog Jonathan Brock, Martha Dennison adındaki varlıklı bir kadının 4 sene önce birdenbire ortadan kaybolan kocasını bulma teklifini kabul eder. Ama bu sıradan bir görev olmayacaktır. Jonathan ve ekibi dünyanın merkezine doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Karşılaşacakları şeyler, tahmin edemeyecekleri kadar ilginçtir.



Dünyanın Merkezine Seyahat – Journey To The Center Of The Earth

Robot and Frank


Yakın gelecekte geçen hikayede emekli bir hırsız olan Frank’in iki yetişkin çocuğu vardır ve çocukları babalarının artık yalnız yaşayamayacağını düşünmektedirler. Bu nedenle onu huzurevine yerleştirmeyi isterler. Ancak Frank’in oğlu farklı bir şey yapmaya karar verir. Yaşlı adamın itirazlarına rağmen ona yürüyen ve konuşan, sahibinin fiziksel ve akli sağlığının gelişmesine yardımcı olan bir robot alır. Filmin bundan sonraki kısmı, dostları ve aile üyelerini en beklenmedik yerlerde bulmakla ilgili bazen komik bazen de dramatik bir hikayeye dönüşür.



Robot and Frank

Sevimli Su Devi – Mee-shee: The Water Giant


Dokuz yaşında bir maceraperest olan Mac, hayatının en büyük keşfini yapmak üzeredir. Bu aynı zamanda dünyanın saklamayı başardığı en büyük sırlarından da birisidir: Suda yaşayan sevimli yaratık Mii-Şii. Mac ve yeni arkadaşı çok geçmeden birlikte Me-Si’nin varlığını tehdit eden şeytani avcılara karşı amansız bir mücadeleye girişirler.



Sevimli Su Devi – Mee-shee: The Water Giant

Müzede Bir Gece – Night At The Museum


Ulusal Tarih Müzesinin karanlık koridorları belki de en inanılmaz günlerini yaşıyordu. Tarih öncesi yaratıklar, korkunç eski çağ savaşçıları, kayıp Efrica kabileleri, tarihin gördüğü en büyük kahramanlar ve daha neler neler tarihin koridorlarından çıkıp bu müzdede yerlerini almışlardı. Hepsi dondurulmuş gibi ya da dondurulmadılar mı acaba?



Müzede Bir Gece – Night At The Museum

English Vinglish


İngilizce anlama ve konuşma yeteneği olmadığı için, eğitimli ve kültürlü kocası ve kızının küçük hakaretlerine her gün katlanmaya çalışan sessiz bir ev kadınının hikayesi anlatılıyor. Becerikli ve açık fikirlidir ama nedense bu özelliklerini eşi ve kızı görmezden gelir. Ancak bir gün Manhattan’daki kız kardeşini ziyaret etmeye giderken İngilizce kursuna yazılmaya karar verir ve orada kendisine değer vermeyi öğreten bir grup hoş insanla tanışır.



English Vinglish

Sözcüklerin Gücü – Akeelah And The Bee


Gördüğünüz en güçlü aile filmi! Akeelah Anderson kelimelere tutkuyla bağlı küçük bir kızdır. Bu tutkusu onu bir imla yarışmasına katılmaya kadar götürür. Pek çok insan ona gönüllü olarak öğretmenlik yaparken kimileride karşı çıkar. Çok geçmeden Akeelah, Ulusal İmla Yarışması’na katılmaktaki cesareti ve kararlılığıyla farkında olmadan mahalleyi bir araya getirir.



Sözcüklerin Gücü – Akeelah And The Bee

Hotel Transylvania


Dracula, insanların dünyasından uzakta bir otel işletiyordur. Bir gün, bir çocuk kontun ergenlik çağındaki kızına aşık olunca aşırı korumacı davranır.



Hotel Transylvania

Vahşi Doğa


Küçüklüğünden beri babası tarafından kükremeyi öğrenen Rayn, afrikadaki vahşi doğaya gitmeyi ister babası bunun uygun olmadığını söyler. İlk fırsatta Rine, trenle vahşi doğaya kaçırılır. Babası ve arkadaşları zürafa, sincap, yılan ve bufaloyla vahşi doğaya yolculuk yapar. Rine,orada kaybolacaktır ama babası içgüdüleri sayesinde onu bulacaktır.



Vahşi Doğa

1 Mayıs 2014 Perşembe

Brave


Söz dinlemez bir prenses ve iyi bir okçu olan Merida, babası Kral Fergus ve annesi Kraliçe Elinor’un yönetimindeki krallıkta yaşamaktadır. Fakat kızıl saçlı Merida bir gün, krallığın kutsal sayılan bir geleneğine karşı çıkar ve bu hareketi yaşadığı topraklara kargaşa ve öfke getirerek, krallığı neredeyse felaketin eşiğine sürükler. Merida’nın bundan sonraki görevi hem ülkesine tekrar huzur getirmek hem de anne babasının kalbini geri kazanmaktır. Merida üzerindeki lanetle savaşırken gerçek cesareti ve doğruluğu da keşfedecektir.



Brave

Jackie Chan Kung Fu Master


16 yaşındaki Zhang Yi-shan (Yishan Zhang), Jackie Chan’in ve onun kendine özgü dövüş tarzının büyük bir hayranıdır Chan ile tanışmayı kafasına koyan genç, her yolu dener Onu takip eder, çekimlerine gider, hatta onu görmek için görevliyle bile kavga eder Sonunda hayali gerçekleşir ve Kung Fu ustası ile tanışmayı başarır Jackie Chan, Zhang’e sadece Kung Fu üzerine değil, hayat hakkında da unutamayacağı dersler verecektir ..



Jackie Chan Kung Fu Master

Limonata Ağzı


Kendine inanmak, hayallerini izlemek, ailenin önemi ve kendine karşı dürüst olmak temalı ‘Lemonade Mouth’da 5 öğrencinin müzikle kendilerini bulmaları ve jenerasyonlarının sesi haline gelmeleri anlatılıyor.



Limonata Ağzı

Kuzey Yamacı


Almanya, 1936 yazı: Çocukluk günlerinden beri arkadaş olan Toni ve Andi özellikle bir dağla, “ölü taraf” olarak da bilinen kuzey tarafı daha fethedilmemiş Eiger Dağı’yla ilgilenmektedir. İki arkadaş hala yapabileceklerine ikna olmuştur ve eğer başarırlarsa yalnızca özlemini duydukları toplumsal takdiri kazanmakla kalmayacaklar,



Kuzey Yamacı

Merhaba Dünyalı – Martian Child


David Gordon, küçüklüğünde hep sıra dışı bir çocuk olmuştur. Uzaylıların gelip kendisini asıl evine götüreceklerini hayal etmiştir. “Uzaylı” olarak görülen David, uzaylılar tarafından kaçırılmamış ama bilimkurgu yazarı olmuştur. Zeki fakat sorunlu bir çocuk olan 6 yaşındaki Dennis’i evlat edinmeye karar verir. Kendi hayal dünyasında yaşayan ve “uzaylı” olduğuna inanan Dennis ile iletişim kurmak oldukça zordur. Fakat David, Dennis’i tüm tuhaflıklarıyla kabul etmiş ve aralarında özel bir bağ kurulmuştur. Sosyal Hizmetler, Dennis’i geri almaya geldiğinde o evden kaçar ve beklenmedik olaylar birbirini izler



Merhaba Dünyalı – Martian Child